6.jpg

Onderhoud

Wilt u de kwaliteit en de exploitatiekosten van uw verlichtingsinstallatie optimaal houden?
Hiervoor is het juiste onderhoud belangrijk. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit en betaalt u geen onnodige onderhouds- en energiekosten.

Verlichting vergt onderhoud, maar wanneer is uw verlichting aan onderhoud toe?
Op deze vraag kunnen wij u een passend antwoord geven.
Dit is namelijk afhankelijk van een combinatie van lichtbrontype, aantal branduren, de toepassing, enz..
Na een intakegesprek kunnen wij precies voor u berekenen wanneer de lichtbronnen weer aan vervanging toe zijn, met het bijbehorende kostenplaatje.

Laat het onderhoud van uw verlichting aan ons over en u heeft alvast één zorg minder.

Lichtbronnen en apparatuur verouderen en vervuilen,  de lichtsterkte neemt in de loop der tijd aanzienlijk af zonder dat wij dit opmerken.
Ook de lichtkleur kan hierdoor sterk veranderen, met name bij gasontladingslampen (zoals bijv. TL-buizen).
Voordat een gasontladingslamp stopt met licht geven kan de lichtopbrengst zelfs dalen tot 50% van de initiële (eigenlijke) lichtsterkte terwijl u wel voor 100% de energiekosten betaalt.
Door de geleidelijke verandering valt dit niet snel op maar het oorspronkelijke en gewenste effect is echter wel verdwenen.
Hierdoor kan men in een omgeving aan het werken zijn die niet meer voldoet aan de gestelde normen.
Dit is uiteraard een ongewenste situatie die hoofdpijn, vermoeidheid, ziekteverzuim, onbehaaglijk gevoel, enz.  als gevolg kan hebben.
Als ondernemer bent u erbij gebaat dat uw personeel optimaal en veilig kan blijven werken en dat het gebouw of de kantooromgeving uitnodigend en prettig verlicht blijft.
Tijdige vervanging (dus vóórdat de lichtbron stopt met lichtgeven) is geen overbodige luxe maar, zeker in een werkomgeving, noodzakelijk.
Wij kunnen voor u de vervangingsperiode van de lichtbronnen berekenen en zo het tijdstip bepalen waarop deze vervangen dienen te worden.
Hierbij houden wij rekening met de economische levensduur (80% van de initiële waarde) van de lichtbronnen.

Diverse soorten onderhoud
Wij kunnen voor u uw verlichtingsinstallatie perfect onderhouden. Hiervoor zijn er diverse mogelijkheden zoals o.a.:

  • Groepsremplace: dit houdt in dat wij preventief onderhoud uitvoeren aan uw bestaande verlichtingsinstallatie d.m.v. het groepsgewijs vervangen van de aanwezige lichtbronnen binnen een afdeling, ruimte, gebouw of bedrijf. Hiermee bespaart u veel kosten en tijd.
  • Spotremplace: dit houdt in dat wij alle uitgevallen lichtbronnen vervangen. Bij spotremplace vervangt men de lichtbronnen niet voordat ze zijn uitgevallen. Deze manier van onderhoud kenmerkt zich door het doorlopend uitvallen van lichtbronnen en veel verschil in helderheden van de lichtbronnen. Dit is een relatief dure manier van onderhoud doordat er regelmatig lichtbronnen vervangen moeten worden, dit is erg arbeidsintensief in verhouding tot groepsremplace of planmatig onderhoud.
  • Planmatig onderhoud: dit is een combinatie van spotremplace en groepsremplace. Uw gehele verlichtingsinstallatie wordt door ons in kaart gebracht en op basis van een aantal gegevens, zoals aantal branduren, economische levensduur van de aanwezige lichtbronnen, wordt er voor een langere periode een onderhoudsplan opgesteld. Groepsremplace staat aan de basis van dit onderhoudsplan en de tussentijdse storingen worden uiteraard verholpen door onze monteurs. D.m.v. dit onderhoudsplan is het mogelijk om de totale onderhoudskosten over een langere periode, vooraf, exact in kaart te brengen. Zo kunt u veel kosten besparen op uw onderhoud en weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden voor uw onderhoud, afhankelijk van uw wensen.

Voordelen

  • Economisch: u bespaart kosten in aanschaf, gebruik, onderhoud en afvoer.
  • Storingsvrij: als uw verlichting  technisch helemaal in orde is voorkomt u risico’s en ergernissen.
  • Kwaliteit: u krijgt betrouwbare producten en deskundige service.
  • Maatwerk: u krijgt voor elke ruimte de juiste verlichting.
  • Gemak: u heeft 1 partij voor al uw lichtonderhoud dat u zelf niet meer hoeft te plannen.
  • Schoon: u belast het milieu minder door het gebruik van goede producten en een verantwoorde afvoer van oude lichtbronnen en apparatuur.

Kwaliteit en betrouwbaarheid
Verlichting moet goed zijn en goed blijven. Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn dus van groot belang. Met het planmatig onderhoud bij ETB Th.v.d. Vorst bent u verzekerd van een goed functionerende verlichtingsinstallatie gedurende een langere periode. U heeft hier geen omkijken meer naar.Onze brochure

onze brochure

Lid van

Lid van Uneto VNI

Contact

ETB. Th. v.d. Vorst
Avignonlaan 63
5627 GA Eindhoven

Telefoon
040 – 248 51 18
Fax
040 – 248 51 19
 
 
Bank
ABN-AMRO
Rek.no.
41.67.40.669
B.T.W. nr.
NL.8225.48.100.B01